Ja es poden demanar els ‘Tallers sobre Prevenció’ adreçats a famílies, organitzats en el marc del ‘programa Connecta amb els teus fills’ de la Subdirecció.
Aquests tallers, adreçats a pares i mares amb fills/es entre 6 i 12 anys (tallers “PARLEM” I “ACTUA”) i entre 12 i 16 anys (Taller “SOMRIU, son adolescents”), tenen la finalitat d’ajudar a les famílies a resoldre dubtes envers el consum de drogues i dotar-les d’estratègies de prevenció per facilitar i millorar la comunicació amb els fills.
El Programa ofereix un conjunt d’eines educatives per resoldre els dubtes i les inseguretats que es tenen al voltant de la important tasca de connectar amb els fills per educar-los i conviure-hi.
El Programa consta de materials educatius adreçats a pares i mares, i s’organitzen tallers per a famílies sobre prevenció a través de les AMPA dels centres educatius.
Per una banda, els diferents MATERIALS EDUCATIUS de suport, com la Guia informativa(amb informació, consells, adreces d’interès i activitats per reflexionar sobre temes relacionats amb les drogues en general i la sexualitat) o els Monogràfics (amb informació específica de cadascuna de les principals substàncies consumides pels joves), entre d’altres.
Per altra banda, el Programa també organitza TALLERS per a famílies sobre prevenció, a través de les AMPA dels centres educatius, entitats i associacions, amb les finalitats següents:
- Ajudar a resoldre dubtes, pors i inseguretats envers el consum de drogues.
- Dotar d’estratègies de prevenció per facilitar i millorar la comunicació amb els fills.
- Oferir un espai de reflexió i d’acompanyament on es treballen els factors clau de protecció familiar basats en el model teòric de parentalitat positiva .
Les sessions es duen a terme per professionals de l’àmbit de l’educació i la salut, que tenen una àmplia experiència en prevenció de conductes de risc.
Els tallers s’organitzen en dues propostes:
1/ Tallers “PARLEM” I “ACTUA”: Es treballen els temes següents: els pares i les mares com a models (què fem, què diem, com actuem…), la comunicació (el diàleg, saber escoltar, …), els amics (el grup d’iguals), els límits (normes, referents…), l’autoestima i les habilitats parentals positives.
2/ Taller “SOMRIU”: Es treballen els temes següents: adolescència, educació emocional, promoció-prevenció, resiliència, mediació, tècniques de comunicació, escolta, disciplina, cohesió, autoregulació, resolució de conflictes, etc.
Més info al Canal drogues