Intervencions per promoure l’equitat en salut en l’entorn urbà.
En el marc de la difusió dels projectes Ineqcities i MEDEA, que estudien les desigualtats socials en salut a diverses ciutats, s’ofereix als municipis la realització de tallers sobre intervencions per promoure l’equitat en salut a nivell urbà per debatre sobre realitats comunes, compartir solucions i promoure plans d’acció.

Entre els resultats dels estudis destaca la realització de mapes de salut ( com el de la imatge) i índexs socioeconòmics en àrees petites i una selecció d’intervencions que han mostrat la seva efectivitat per promoure l’equitat en salut.
Els tallers són de nivell introductori i de tipus pràctic.
Objectius
– Actualitzar els coneixements sobre les causes de les desigualtats en salut en l’àmbit urbà.
– Revisar les millors pràctiques i polítiques per millorar l’equitat en salut en els municipis i adaptar-les a la pròpia realitat.
Dirigit a : Personal tècnic, gerencial i directiu municipal.
Durada : 5 hores en horari de matí o de tarda.
Coordinació :
L’equip coordinador, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, aporta experiència i reconeixement com a centre de referència en el estudi de les desigualtats locals en salut i en l’anàlisi de polítiques (www.aspb.cat).
Carme Borrell. Doctora en Salut Pública. Investigadora principal de projectes de desigualtats socials en salut.
Elia Díez. Metgessa especialista en Salut Pública. Experta en desenvolupament i avaluació d’intervencions a nivell urbà.
Joana Morrison. Màster en polítiques públiques i socials i en Salut Pública. Investigadora i Coordinadora del projecte europeu Ineqcities i del projecte Medea.
Lluís Camprubí. Màster en Salut Pública. Programa de disseminació de Ineqcities.
Continguts del taller:
– Introducció a les desigualtats en salut a nivell local.
– Anàlisi de situació i els seus determinants amb una mirada d’equitat.
– Intervencions i estratègies per reduir la desigualtats en salut a nivell urbà.
– Recursos sobre desigualtats en salut.
Calendari : Els tallers es realitzaran en dates acordades amb els municipis interessats de setembre de 2012 a gener de 2013.
Participants: Cal la inscripció d’un mínim de 10 persones i un màxim de 20.
Aspectes logístics:
Els municipis interessats han de finançar únicament les despeses de desplaçament d’una o dues persones docents des de Barcelona, ja que els honoraris de docència i el disseny del taller estan finançats per la Comissió Europea. Per reduir els costos es suggereix que els municipis propers es coordinin per dur a terme un únic taller. Els organismes supramunicipals com els Consells Comarcals, les diputacions i les comunitats autònomes poden així mateix sol · licitar tallers i organitzar per diferents municipis.
Amb la col · laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.
Contacte i informació :
Lluís Camprubí: lcamprub@aspb.cat / Agència de Salut Pública de Barcelona (SESIS).
Pl. Lesseps, 1. 08023 Barcelona / T. 93 202 77 79 – 93 202 77 72